RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

Vanuit Limburg via de Vennbahn naar Luxmemburg door het Mullerthal naar Metz en Nancy. Na Nancy fiets je langs kanalen terug naar het dal van de Moezel tot Epinal. Vanaf Charmes trekt de route met een lichte boog door het landschap en stijgt geleidelijk over de eerste heuvelrug met uitzicht op de Vogezen. Deze wordt doorkruist over een korte en rustige pas, de Col d’Oderen.

Treinstal langs de Vennbahn

Dag 1, Eisenbach (190 km / 1500 hm)

Na het ontbijt en afscheid genomen te hebben wat overigens wel zwaar viel, om half negen vertrokken. Nu moest het gaan gebeuren voor eerste keer alleen op pad.

Lotharingen

Dag 2, Metz (170 km / 1324 hm)

Vanmorgen al vroeg, tegen half zeven opgestaan omdat ik de hele nacht heb liggen woelen, kon de slaap niet te pakken krijgen. Maar dat is normaal voor de eerste dag. Om half acht ben ik vertrokken, in richting Vianden.

Canal des Vosges

Dag 3,Plombieres  (195 km / 1000 hm)

Daar de weervoorspellingen zeer warm weer voorspelde, zat ik om 7 uur al op de fiets. De weg langs de moezel naar Nancy bleek anders dan ik me had voorgesteld.

Col d' Odoren

Dag 4,Liebsdorf (140 km / 1380 hm)

Deze morgen om 7.30 vertrokken voor een zogenaamd kort dagje. Vanaf de camping moest er meteen geklommen worden maar dit werd beloond met een schitterende afdaling,

Grens naar Zwitserland

Dag 5, Blumenstein  (130 km - 1800 hm)

Vanmorgen snel alles ingepakt , daar de donkere lucht niet veel goeds voorspelde. Eenmaal op de fiets ging het snel richting de Zwitserse grens.

Kandersteg

Dag 6, Brig (100 km / 1200 hm)

Gisteravond nog even ronde door het dorp gemaakt op zoek naar een biertje, helaas geen kunnen vinden, wel 3 kappers en 2 kledingwinkels maar geen cafeetje.

Simplonpas

Dag 7, Pella (122 km / 1718 hm)

Buongorni tutti

Gisteravond kwam er nog een fransman per fiets, tezamen hebben we ons nog een tijd onderhouden onder het genot van een, hoe kan het ook anders een biertje.

Rijstvelden van de Po vlakte

Dag 8, San Damiano (160 km / 1275 hm)

Vannacht goed kunnen slapen met het klotsende water, moest er natuurlijk wel een keertje uit. Daar het ontbijt in iItalië onderweg wordt gedaan bij een bar, begon mijn dag vandaag om 7 uur.