RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

De route begint in het Limburgse heuvellandschap, naar de bossen van de Hoge Venen. Over het dak van België, voert de route dan door het duitstalige Oostkanton, om vervolgens af te dalen in het vriendelijke Ourdal. Daarna door de Duitse Eifel, om vervolgens weer af te dalen naar het dal van de Our. De route voert verder door het Luxemburgs Zwitserland om daarna door de wijngaarden in het Moezeldal te komen.

Fiets Dennis

Etappe 1, Weismes (125 km /1045 hm)

Deze morgen om 8.30 vertrokken we vanuit Reuver, via Aken om de route naar Rome op te pikken in Raeren.

Kasteel Vianden

Etappe 2, Müllerthal (125 km / 1200 hm)

Vanmorgen om 7.00 door de vogels en de zon wakker gemaakt. We zijn toen maar opgestaan, alles ingepakt en om 7.45 zijn we vertrokken.

Fietspad langs de moezel

Etappe 3, Burtoncourt (116 km  /807 hm)

Na een goede nachtrust, liggend aan een kabbelend beekje zijn we deze morgen om 7.00 opgestaan. Na het wakker worden zijn we begonnen met inpakken.

Lotharingen in de regen

Etappe 4, Abrechviller (133 km /977 hm)

Deze morgen zijn we om 7.00 uur wakker gemaakt dor de vogels. Na het ontbijt zijn we begonnen met inpakken. Toen we goed en wel wilde vertrekken begon het zachtjes te regenen.

Vogezen

Etappe 5, Rouffach (123 km /1245 hm)

Na een welverdiende nachtrust, deze morgen weer wakker geworden door de fluitende vogels. Vannacht hadden we een bijkomend probleem zo’n 20 meter verder lagen 2 Duitsers in de tent te slapen, één van deze twee snurkte zo hard dat je het hier kon horen.

Basel

Etappe 6, Waldshut(136 km /545 hm)

Deze morgen zijn we op een wel héél bijzondere wijze wakker geworden, namelijk door het geklepper van ooievaars.

Stenen brug

Etappe 7, Winden (112 km / 814 hm)

Vanmorgen door de drukte van de andere vakantiegangers, wakker geworden om 6.30. Er waren zelfs al fietsers vertrokken voordat wij wakker werden, die moeten wel zeer grote haast hebben gehad, of wilden om 12 uur alweer op volgende camping zijn om vooraan te staan.

Bodensee

Rustdag, Winden

Deze morgen hebben we eens kunnen uitslapen, we werden wakker om 7.30, maar zijn nog even blijven liggen daar het onze rustdag is.