RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

Parijs is wel niet zo ver...maar de weg is wel mooi. De route voert over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en met zo min mogelijk auto's helemaal tot in het hart van Parijs. Meer dan 150 kilometer van deze fietsroute bestaat uit autovrije (fiets-)paden,

Bemeler berg

Etappe 1,Esneux (150 km / 750 hm)

Vandaag zijn we om 9 uur vertrokken richting Parijs. We hebben de kortste route naar Maastricht genomen om vandaar uit naar Parijs te fietsen.

Dinant

Etappe 2, Chimay (150 km / 1500 hm)

Rond een uur of 7 te zijn opgestaan om rustig aan op te ruimen en te ontbijten. Om 9 uur vertrokken we richting Bois-et-Borsu.

De kathedraal van Laon in de verte

Etappe 3, Attichy (160 km / 1350 hm)

Vandaag ging onze route van Chimay naar Laon dat op circa 100 kilometer van Chimay ligt. Daar zouden we wel weer verder zien.

Kasteel van Pierrefonds

Etappe 4, Parijs (110 km / 850 hm)

Deze morgen zijn we om 9 uur vertrokken zonder ontbijt. Onze eerste stop was bij de intermache in Trosly-Breuil.

Eifeltoren

Etappe 5, Hénonville ( 110 km / 800 hm)

Deze morgen was het koud en vochtig. We zijn maar snel opgestaan, alles snel inpakken om het enigszins warm te krijgen. Hierna hebben we de picknick bank opgezocht die in het zonnetje stond om te gaan ontbijten.

Korenvelden

Etappe 6, Homblières (160 km / 1000 hm)

Na een hele nacht geregend te hebben scheen de zon vanmorgen eindelijk weer eens. Dit was voor verandering eens een leuke opfrisser, de meeste ochtenden zover waren veelal grauw en donker.

Het bos van Wallers

Etappe 7, Péronne-en-Mélantois (140 km / 650 hm)

Na een kleine nachtelijke regenbui scheen de zon vanmorgen. Met de opkomende zon, zijn we maar eens fijn aan het ontbijt begonnen. Want vandaag moesten we door het bos.

Collectie van Spartacus

Etappe 8, Kluisbergen

Vannacht een kleine regenbui gehad. Gelukkig hadden we onze kleren binnen bij een verwarming opgehangen. Deze waren deze morgen lekker droog en warm.