Etappe 8, Kluisbergen

Vannacht een kleine regenbui gehad. Gelukkig hadden we onze kleren binnen bij een verwarming opgehangen. Deze waren deze morgen lekker droog en warm.

Ons ontbijt hebben we binnen in de tent opgegeten daar het nog wat frisjes was. Dit mede omdat er geen accommodatie buiten was die enigszins zou kunnen worden benut. Nu we wat brandstof in de maag hadden reden we richting Hem. Om daar ons voorwiel kapot te kunnen rijden in een gat langs de weg. Dit is ons niet gelukt maar we denderde wel over de kasseien om uiteindelijk op de velodrome van Roubaix een ereronde te rijden. Steeds dichterbij kwam de velodrome maar voordat we de velodrome binnen reden stopten we bij de boulangerie. Hier om wat  gebak in te slaan en deze op de tribunes te eten. De velodrome was hiervan nog kilometer verwijdert en reden we rustig aan er naartoe. Eenmaal daar namen we route van de coureurs en kwamen in de velodrome. Nu was ons 2de deel van route voorbij, Reuver – Parijs en Parijs – Roubaix gehad nu nog Roubaix - Reuver.

We vetrokken uit Roubaix en we waren al binnen een paar kilometer op Belgische bodem. We fietsten nu langs een kanaal dat ons bracht richting Kluisbergen. Vandaag stond er ontzettend veel wind recht op onze kop. Het lukte ons wel om Kluisbergen te halen. Rond het middaguur arriveerden we in Kluisbergen , waar we onze tent hebben opgezet. Daarbij hebben we ook ons zelf even opgefrist en zijn we naar Oudenaarde gegaan om naar het Ronde van Vlaanderen museum te gaan. Hier in het museum is ook een klein restaurant. Hier bestelden we een “spaghetti boononaise”.

Tijden het eten hebben we nog even een stuk van de ronde van Turkije kunnen zien. Nadat dit was afgelopen hebben we een kijkje genomen in het museum. Het museum heeft heel veel bezienswaardigheden. Het heeft een fiets staan uit 1891 met een ketting zo dik als die van een motorfiets vandaag de dag. Het museum heeft veel weetjes over de ronde en spullen die er mee te maken hebben. Tevens is er een aparte hoek met een deel van de collectie van Spartacus.

Nadat we het museum hadden bezocht gingen we nog richting het café om er een drankje te nuttigen, hoe kan het ook anders een lekkere Kwaremont. Nu konden we voor de 2de keer wielrennen vandaag kijken ditmaal de ronde van Romandie. Eenmaal dit was afgelopen gingen we terug naar de camping. Voordat we terug gingen hebben we nog wat ingeslagen bij de Smatch. Vanuit hier gingen we richting de frietlounge om daar lekker een Belgische friet te eten en dan terug te kunnen gaan richting de camping.

Nu we eindelijk weer terug waren op de camping hebben we ons lekker gedoucht en zijn we fijn in het cafe te gaan zitten, en hebben hier nog een paar Tripels gedronken om ons voor te bereiden op de koude nacht die zou gaan volgen. Men heeft hier nog nachtvorst voorspeld.