RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

Dit jaar geen verre fietsvakantie, maar een wandelvakantie in eigen land samen met Daphne.
Begin dit jaar voordat we van corona ook maar iets hadden gehoord, hebben we samen plannen gemaakt om het Pieterpad te gaan lopen. In eerste instantie zouden we dit gaan doen met onze trouwe viervoeter, Bailey.

Vorden - Holten 32.2 Km

Vrijdag 3 Juli zou de dag zijn dat we zouden beginnen.
We namen de trein vanuit Presikhaaf naar station Vorden waar we om 9.00 in de ochtend vertrokken naar Pieterburen, ca 260 km verder.  Bailey hebben we toch maar thuisgelaten daar hij al op leeftijd begint te raken. De laatste tijd merkten dat het te zwaar voor hem zou zijn, dit wilden we hem niet aandoen.

Holten - Ommen 41.2 Km

 

Wat was het koud vannacht, het leek wel winter. De slaapzakken die we bij ons hadden waren zomerslaapzakken en die zijn bestemd voor nachten boven de 10 graden. Tevens is de eerste nacht op een matje toch altijd wel weer wennen, Je wordt wakker er een been of een arm slaapt en loeizwaar aanvoelt. Je draait zo'n eerste nacht heel wat af, maar al met al hebben we toch nog redelijk geslapen

Ommen - Anerveen 31.2 Km

 

Afgelopen nacht veel beter geslapen dan de nacht ervoor. Zonder ontbijt vertrokken we nog voor 8 uur, voor een rustiger dagje, vandaag geen 40+ kilimeter maar volgens planning ca 25 kilometer.

 Anerveen- Dalerveen 25.1 Km

Vanmorgen werden we wakker van het tikken van de regen op het tentdoek. Als je eenmaal wakker bent in een tent kun je niet meer verder slapen, dus zijn  we maar opgestaan. Er is op de camping een ruimte waar we binnen kunnen zitten en er een magnetron en waterkoker aanwezig is.

 Dalerveen - Schoonloo 37.1 Km

De bedden hadden goed hun best gedaan afgelopen nacht, want goed uitgerust werden we wakker vanmorgen.  Het uitgebreide ontbijt voegde er de nodige calorieën aan toe voor de lande dag die ons stond te wachten vandaag.

  Schoonloo - Zuidlaren 36.5  Km

Na het ontbijt bedankte we ons voor de gastvrijheid en vertrokken we richting Zuidlaren.
Vandaag zou een dag zijn zoals gisteren, veel kilometers en bijna geen dorpjes onderweg.

 Zuidlaren - Groningen 22  Km

Weer goed geslapen vannacht, slaapt toch wel iets comfortabeler dan een tent. Een ander bijkomend voordeel was dat het vannacht was beginnen regenen en het volgens buienradar zou het vandaag de hele dag regenen. Mazzel voor ons , de route naar Groningen zou maar 20 km zijn.

 Groningen - Pieterburen 32.1  Km

Vandaag zou de laatste dag zijn van deel 1 van het Pieterpad. Volgens onze berekening zouden het nog ca 30 km zijn tot aan Pieterburen. We vertrokken voor 8 uur omdat we hadden afgesproken rond 3 uur in Pieterburen te zijn, daar zou het ontvngstcomitee staan.