Groningen - Pieterburen 32.1  Km

Vandaag zou de laatste dag zijn van deel 1 van het Pieterpad. Volgens onze berekening zouden het nog ca 30 km zijn tot aan Pieterburen. We vertrokken voor 8 uur omdat we hadden afgesproken rond 3 uur in Pieterburen te zijn, daar zou het ontvngstcomitee staan.


We stopten nog even bij een supermarkt voor het ontbijt, wat we onder het lopen opaten. Eerst moesten we de stad uit. De route voerde ons door een mooi park de stad uit waar we in een vlak landschap kwamen met hier en daar een boom, heel veel water in de vorm van kanalen, riviertjes en sloten en koeien.

In Garnwerd aan het Reitdiep stopten we bij een fraai restaurant gelegen aan het water voor de dagelijkse koffie en appeltaart. Hier zaten we droog, want er kwam net een buitje aan.

Nadat het gestopt was liepen we verder richting het pittoreske Winssum waar we even op een bankje nog wat gegeten en gedronken hebben. Het einde kwam nu in zicht, nog enkelen kilometers en we zouden er zijn.

In Eenrum begon zowaar de zon te schijnen en kleurde de lucht blauw. Met de zon liepen we de laatste kilometers naar Pieterburen waar we opgewacht werden door Leny en Bailey.
Na nog koffie te hebben gedronken in het zonnetje werd het tijd om aan de lange reis huiswaarts te beginnen.


Op de terugweg stopten we nog bij de camping in Schoonloo om de tent op te halen en nog een bedankje achter te laten.

De helft van de route hebben we nu gehad, later dit jaar volgt het tweede gedeelte dat we zullen lopen vanuit de Pieterberg naar Vorden.