RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

Verslag van een meerdaagse fietstocht van meer dan 3000 km door midden Europa. 


De route naar Praag voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden. Een mooi traject, steeds weer anders en nog met volop ruimte om je heen.

de Rijn

Etappe 1,  Datteln (150 km / 250 hm)

Na onze laatste nachtrust in ons eigen bedje, zijn we na het ontbijt om 9.00 vertrokken voor de Ronde van Midden Europa. We fietsten in richting van Venlo waar we de Herongergrens overstaken.

Onverharde fietspaden

Etappe 2, Bodenfelde (125 km / 275 hm)

Dinsdagmorgen werden we gewekt door de regen. Om 7.00 zijn we opgestaan, hebben ontbeten en moesten vervolgens alles nat inpakken.

Pont over de Weser

Etappe 3, Oberweser (135 km / 700 hm)

Sinds gisteravond is het niet gestopt met regenen. Met het slapen was dit heel erg aangenaam, alleen het juichen van de Duitsers er tussendoor was ietwat minder.

Werre

Etappe 4, Creuzburg (130 km / 400 hm)

vandaag wakker geworden met een kater van de halve finale. Vannacht om 1 uur in het bed, nu weer om 7 uur opgestaan.

Witte Bergen

Etappe 5, Meiningen (115 km / 450 hm)

Toen we vanmorgen opstonden om 7.30 was het zeer mistig en vochtig. Ondanks dat we tent overdekt hebben opgezet was deze door de condens kleddernat.

Lichtenfels, Beieren

Etappe 6, Stadtsteinach (155 km / 750hm)

Gisteravond arriveerde er nog een fietser die we blijkbaar al een keer voorbij waren gefietst. Nadat hij zijn tent had opgezet kwam hij bij ons in de tipi buurten.

Oschenkopfschanze

Etappe 7, Cheb (110 km / 1100 hm)

Daar we gisteren 40 km meer gefietst hadden dan gepland, hoefden we vandaag minder kilometers te maken om aan de grens van Tsjechie te geraken.

Bohemen

Etappe 8,Plzen (115 km / 1300 Hm)

Vanmorgen ging precies hetzelfde als gisteren. Toen we alleen nog de tent moesten inpakken begon het weer ontzettend te regenen. Snel de tent aangepakt en onder een afdakje verder laten drogen en vervolgens inpakken.