Etappe 5, Meiningen (115 km / 450 hm)

Toen we vanmorgen opstonden om 7.30 was het zeer mistig en vochtig. Ondanks dat we tent overdekt hebben opgezet was deze door de condens kleddernat.

nadat we deze nat hadden ingepakt, zijn we meteen boodschappen gaan doen voor het ontbijt. Om 9.00 zaten we tussen de slakken te ontbijten, bij een opkomende zon die de mist aan het verdrijven was.

Na een paar kilometer doken we het bos in , het Thuringer woud waar de weg door de regenval van gisteren onbegaanbaar was. Na dit geploeter kwamen we weer op een geasfalteerde weg en zagen we een gigantische witte berg. Deze bergen zijn afkomstig van de zoutmijnen. We volgden de Werra verder en kwamen plots op een single track terecht die goed begaanbaar was. Daar was opeens een vlonder, en reden we over een moeras omgeven door rietstengels. Toen we van de vlonder afkwamen moesten we door het water fietsen dat tot aan onze enkels kwam. Echter met de broeiende temperatuur van tegen de 27 gr waren onze schoenen snel weer droog.

We vervolgde onze weg langs de Werra in richting van Bad Salzungen waar zo rond de klok van enen halt hielden voor de lunch in het zonnetje. Alleen de zon scheen zo hard dat we nadat we broodjes binnen hadden, we maar meteen door zijn gefietst. We zouden wel ergens in de schaduw een plekje gaan zoeken. Toen we achter ons keken zagen we een zeer donkere lucht aankomen. We besloten toen maar om even gas te geven en door te fietsen naar Meiningen voor de camping. Dit waren nog ca 30 km.

De donkere lucht begon ons in te halen en we hoorden al gedonder en zagen de bliksemflitsen steeds dichter bijkomen. Op 10 km voor de finish begon het lichtjes te regenen. We fietsen door een bos dus we werden hier gelukkig niet nat van. Toen we uit het bos kwamen was het alweer gestopt met regenen en waren we inmiddels al in Meiningen. Hier zijn we naar de supermarkt gegaan, en hebben binnen een lekkere bak koffie met een gebakje genomen. Nadien de winkel in om de boodschappen te doen.

Na de koffie gingen we naar de camping, die aan de panoramaweg ligt. Dit betekende dat we een berg op moesten met een stijgingspercentage van 13 %. Maar eenmaal boven hebben we een schitterend uitzicht op Meiningen. Eenmaal op de camping, zagen wij dat er hier Tipis waren. Daar er niemand in de buurt was hebben we onze bedjes in een van tipi's opgemaakt. We hebben de tent te drogen gehangen, en deze weer droog ingepakt voor morgen, want deze hebben we vannacht niet nodig.