Etappe 6, Stadtsteinach (155 km / 750hm)

Gisteravond arriveerde er nog een fietser die we blijkbaar al een keer voorbij waren gefietst. Nadat hij zijn tent had opgezet kwam hij bij ons in de tipi buurten.

Marcel fietste al 10 jaar door Europa en had vele verhalen. Hij vertelde ons wel dat wij de snelste fietsers met bepakking waren die hij had gezien. Om half twaalf zijn we gaan slapen.

Na een goede nacht in de tipi zijn we vanmorgen pas om 8.00 opgestaan. Het was wel wat koud vannacht, dus zijn we wat dieper in de slaapzak gekropen.

Vanmorgen scheen het zonnetje volop en het zag er na uit dat het een mooie dag zou worden. Het inpakken was snel gebeurt omdat we geen tent hoefde in te pakken, en nadat we Marcel goedemorgen hadden gewenst zijn tegen 9.00 uur vertrokken.

Eerst gingen we nog even bij een bakker langs om broodjes op te halen, en na een uurtje hadden we een mooi plekje gevonden om te ontbijten. We fietsen nog steeds langs de Werra waar de geasfalteerde wegen regelmatig onderbroken worden door de onverharde, maar deze waren vandaag goed te berijden.

Bij Untersiemau verlieten we de Werra en trokken door de heuvels van Beieren. Nu kregen we eindelijk eens wat hoogteverschil te verwerken. Pittige klimmetjes en dito afdalingen. Bergaf haalden we snelheden tot wel 70 km per uur, bergop soms maar 8 km per uur. De afdaling na Lichtenfels ging eerst door het bos en vervolgens steil naar beneden over asfalt. Toen we gisteren de kaart hadden bekeken, hebben we besloten de camping in Lichtenfels te nemen. Echter het was pas half drie en we hadden zoiets van dit is te vroeg. Voor morgen is regen voorspelt, dus we fietsen verder.

In lichtenfels hebben we een pizza gegeten en nadat we deze hadden weggespoeld met een halve liter cola, konden we weer verder met nieuwe energie. Nu vlogen we met een licht rugwindje over de vlakke wegen naar de camping. De 45 km die we nog moesten hebben we in anderhalf uur afgelegd.

We kwamen  om 18.00 op de camping. Op de camping namen we eerst een lekker koud biertje, en nadat we nog even met een paar medelanders hadden gesproken zijn we onze tent gaan opzetten. Tijdens het douche merkte ik dat ik aardig verbrandt was vandaag, toen ik in de spiegel keek zag ik een clownsneus.

Voor het avondeten hadden we nog wat broodjes, worst en een stuk Franse kaas, die we lekker in het ondergaande zonnetje hebben opgegeten.

Nu zitten we nog lekker na te genieten op het terras onder het genot van een halve liter Schubel.