RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

De Ronde van Nederland is onze eerste echte meerdaagse fietstocht.

De Ronde van Nederland via LF-routes is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser.
Diverse (delen van) LF-routes zijn hierbij aaneengeregen tot ruim 1300 kilometer fietsplezier in eigen land.

Stabrechtse heide

Etappe 1, Oirschot 129 km

Om 8.45 zijn we na een stevig ontbijt vertrokken om de Ronde van Nederland (RVN) te gaan fietsen. Voor vandaag beginnen we aan een etappe die ons naar Oirschot zal brengen voor onze eerste overnachting.

Kruiningen

Etappe 2, Kruiningen 130 km

Om 6.30 zijn we gewekt daar het licht begon te worden en omdat de vogels begonnen te zingen. We zijn maar opgestaan en hebben ons een ontbijt gemaakt dat bestond uit broodjes met gebakken eieren.

Stormvloedkering

Etappe 3, Renesse 130 km

Om 7.00 zijn we opgestaan. Na het bakkie koffie en thee hebben we snel ingepakt omdat we geen eten hadden. We zijn dus snel vertrokken om naar de supermarkt te gaan om eten in te slaan.

Maasvlakte

Etappe 4, Noordwijkerhout 128 km  

Om 9.30 zijn we vertrokken vanuit Renesse. Afgelopen nacht had het geregend, dus de tent hebben we nat moeten inpakken. De dag begon druilerig , met veel tegenwind.

Zandvoort

Etappe 5, Westerland 118 km

Om 8.30 zijn we vertrokken met voor de verandering eens wind mee, wat is dat lekker fietsen zeg na 4 zware dagen. We trokken meteen weer de duinen in richting Zandvoort.

Afsluitdijk

Etappe 6, Ootmarsum 135 km

Om 7.00 zijn we opgestaan, en na het ontbijt en alles te hebben ingepakt zijn we vertrokken in richting van Afsluitdijk. Hier hadden we gelukkig de wind in de rug.

Hunnebed Borger

Etappe 7, Odoorn 135 km

Vandaag zijn we om 7.00 opgestaan, en nadat we alles ingepakt hadden zijn we zonder ontbijt vetrokken daar gisteren alles gesloten was.

Bossen van Overijssel

Etappe 8, Tubbergen 120 km

Om 7.00 werden we weer wakker deze morgen, en na het inpakken zijn we langs de super gegaan om ons ontbijt voor vandaag in te slaan. Dit hebben we vervolgen op een picknickplek in een park opgegeten.