RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

 

Als je van de Pyreneeën wilt genieten, kun je natuurlijk gewoon een mooi plekje uitzoeken en een beetje in de buurt gaan toeren. Geen probleem, schitterende plekken genoeg. Maar wil je ze in al hun grootsheid beleven,

Gascogne

Dag 1, Onesse-Et-Laharie ( 115 km / 550 hm)

 

Gisteren kwam de chateau eigenaar nog met een aperitief aanzetten, zelf hadden we nog een fles Bordeaux grand superieure uit het jaar 2010 gehaald bij dezelfde wijnboer. Het zal je dan ook niet verwonderen dat er deze regio door de boeren alleen maar druiven worden verbouwt.

Atlantische Kust

Dag 2, Biarritz ( 120 km /480 hm)

Bij het opstaan vanmorgen was het nog wat frisjes. Maar toen eenmaal de zon boven de bomen tevoorschijn kwam, werd het aangenaam. Na het ontbijt wat bestond uit een stokbrood dat inmiddels al 2 dagen oud was, maar door de Nutella smaakte dit wonderbaarlijk goed. Na het Bon Courage van de campingeigenaar werd het tijd om te vertrekken.

Baskenland

Dag 3, Saint-Étienne-de-Baïgorry ( 80 km / 1600 Hm)

Vanmorgen rondt een uur of half 8 opgestaan, hebben we eerst de tent opgeruimd. In de tussentijd hebben we nog een stokbrood gehaald bij het campingwinkeltje. Deze hebben we met de nog overgebleven Nutella en jam opgegeten.

Forêt d'Iraty

Dag 4, Arette ( 85 km / 1950 Hm)

De pizza gisteren smaakte zeer goed, maar hoe kan het ook anders als je de kaas van regio gebruikt. Brebis genaamt, een schapenkaas met trekjes van pecorino.

Aubisque

Dag 5, Arrens-Marsous ( 92 km / 2700 Hm)

Deze morgen hebben we alles op ons gemak gedaan. Maar goed ook, want wat ons te wachtten stond was verschrikkelijk zwaar. Zal maar meteen met de deur in huis vallen. 90 kilometer met 2700 hoogtemeters, met een gemiddelde van 14 km/h.

Tourmalet

Dag 6, Arreau (95 Km / 2400 Hm)

Vannacht werden we stormachtig uit onze slaap gerukt. Het stormde zo hard dat we dachten dat de tent zou gaan vliegen. Gelukkig bleef het bij een paar heftige rukwinden.

Peyresourde

Dag 7, Saint Béat (72 km / 1600 Hm)

Vannacht eindelijk eens rustig kunnen slapen, er ligt een nieuw matje in de tent. Tevens heeft het vannacht zo nu en dan geregend. Voordat we zijn gaan fietsen hebben we nog boodschappen gedaan voor het ontbijt. Zoals gewoonlijk stokbrood, verassend in Frankrijk.

Monument Cassartelli

Dag 8, Castillon-en-Couserans ( 45 km / 1400 Hm)

Het was vannacht begonnen te miezelen waardoor we vanmorgen, mede dankzij onze zware poten, maar moeilijk op gang konden komen. We konden de bergen om ons heen nauwelijks zien, niet echt een dag om te gaan fietsen. Echter hier een dag extra verblijven was ook geen optie, dus dan toch maar beginnen met inpakken.