Sedan 26 september 2020

Het gekletter van de regen had zijn werk goed gedaan, we werden volledig uitgerust wakker. De kleding die we te drogen hadden gehangen was bijna droog,

dus deze maar weer aangedaan. Nadat we alles ingepakt hadden, gingen we naar de hotelbar voor een koffie met croissantjes. Buiten regende het pijpenstelen,  hier zaten we niet op wachten. Daar de vooruitzichten voor vandaag zeer slecht waren, hadden we gisteravond al een kamer geboekt in Sedan, wat 60 km verder zou zijn. 

In stromende regen vertrokken we uit Revin. We zaten meteen op de route en voerde meteen het tempo op om op temperatuur te komen,  want het was zeer koud. De lage temperatuur,  8 graden tezamen met de wind op kop maakte het nog een stuk frisser.  

We fietsten nog steeds over het fietspad langs de meanderende Maas, waar we zo of en toe een dorpje passeerden. Hier in Frankrijk zijn er op deze kletsnatte dag vele vissers die een stekje aan de maas hebben, en hun hengels dwars over het fietspad leggen. Met monsieur kregen we ze zover dat ze de hengels opzij deden zodat we er voorbij konden. Zelfs wandelaars en fietsers kom je hier tegen. De fietsers zitten zover in gedachten dat ze totaal niet opletten op wat er zoal tegemoet komt, dankzij stuurmans kunsten hebben we een frontale aanrijding kunnen voorkomen. 

Halverwege wilde we nog voor koffie op zoek gaan, maar besloten we om verder te fietsen naar Sedan. We waren inmiddels al volledig doorweekt, en we voelden onze voeten en handen niet meer van de kou. Beter dus om door te fietsen, in plaats van een café op te zoeken en daar te vernikkelen.  

De geplande 60 km, werden er 75 eer we het hotel vonden, alwaar we meteen de natte kleren uit trokken en een warme douche namen. Het getintel in de voeten en handen deed best wel zeer. Het was vandaag dan ook een zware dag waar we ontzettend hebben afgezien. 

Aangezien de vooruitzichten voor morgen nog slechter zijn dan vandaag, hebben we een rustdag bijgeboekt, om op krachten te komen. Morgen gaan we als het weer het een beetje toelaat naar Sedan bezichtigen.