Givet

Revin 25 september 2020

Ook vannacht had het weer flink geregend,  en het was zeer koud deze ochtend.  Snel inpakken en nog wat eten en gauw op weg.  

Da afdaling namen we bibberend in de motregenen, even wat tempo maken om op temperatuur te komen. De wind was er ook weer, en deze zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur nog een stuk lager lag.
Na 20 km arriveerden we in Dinant waar we stopten we een warme bak koffie en we ons even konden opwarmen.  Hier hebben we nog een regenbui afgewacht alvorens we weer op pad konden.
 

Nog altijd fietsten we langs la Meuse,  en kregen we regelmatig een buitje over ons heen, maar gelukkig scheen tussendoor het zonnetje zodat we weer konden drogen en opwarmen. De omgeving na Dinant langs de maas werd veel mooier hier tussen de rotsen. 

In Givet net over de Franse grens stopten we bij een café voor een sandwich en enkele koppen koffie. Meteen ook maar de batterij opladen om het probleem van gisteren niet nog eens mee te maken. Net toen we wilden vertrekken kwam het met bakken uit de hemel vallen. Dan nog maar een bakje koffie.  We besloten om de camping in Revin te pakken, 25 km verder. 

Na de regenbui vertrokken we met een mager zonnetje richting Revin.  Na circa 10 km gingen sluizen helemaal open en waren we binnen enkele minuten zeiknat. Toen we Revin binnenkwamen zagen we een hotel liggen, we bedachten ons geen moment en boekten hier een kamer voor vannacht. Hier konden we onze spullen laten drogen,  en nadat we onszelf ook weer hadden opgewarmd gingen we op zoek om nog iets te gaan eten. We belanden ergens in een kelder waar we een van allerlekkerste pizza’s ooit gegeten hebben. 

Na het eten gingen we terug naar het hotel om lekker onder de wol te kruipen met het gekletter van de regen tegen het raam. Slapen zal hier wel goed gaan lukken.