Huy

Profondville 24 september 2020

Vannacht had het de hele tijd geregend en ook deze morgen stond er weer een ferme wind. Na het ontbijt vertrokken we rond half 10 richting Liege.

  Even de heuvel afdalen naar de maas om vervolgens met de wind op kop langs de maas naar Liege te fietsen.

Via industrieterreinen en achterbuurten kwamen we in Liege. Dit is trouwens een verschrikkelijke stad om doorheen te fietsen, slecht wegdek, wegen afgesloten, omleidingen zonder bordjes. Het heeft ons heel veel tijd gekost om erdoor heen te geraken.

Liege achter ons fietsten we langs de maas naar Huy, waar we gingen eten bij een Libanees Restaurant.  Hier kregen we een goede maaltijd voorgeschoteld,  en werd de batterij van de fiets ook meteen weer opgeladen.

Nadat alle batterijen weer opgeladen waren ging het verder langs de maas naar Namur. Door de flinke tegenwind moesten we diep in de reserves, en 10 km voor  de camping in Profondville was het gedaan met de batterij van Leny haar fiets. Nu moest er op eigen kracht getrapt worden, en dat viel niet mee. Zeker niet omdat ervoor de camping nog een ferme kuitenbijter lag te wachten.

Nadat ik alle administratieve rompslomp had geregeld voor de camping, ging ik weer bergafwaarts om Leny op te pikken. Helemaal buiten adem arriveerden ze op de camping,  waar ze met haar laatste adem nog het luchtbed moest opblazen voor de nacht.  Zelf ben ik nog even de berg afgegaan voor wat te drinken en eten te halen.

Al met al was het vandaag een hele zware dag, 115 km is niet niks.