RoutebeschrijvingRoutebeschrijving  

fotoalbumFotoalbum 

De Hanzefietsroute koppelt een groot aantal Hanzesteden in Nederland en Duitsland aan elkaar. De route tussen de steden voert over het algemeen over zeer rustige wegen en paden en door een gevarieerd aantal interessante natuurgebieden en landschappen

Bergisches land

Dag 1, Overath (140 km / 1000 hm)

Om 9 uur zaten we vanmorgen op de fiets met als eindbestemming Berlijn. Het zonnetje kwam voorzichtig tevoorschijn en er stond een stevige wind, die we tot aan Keulen voor het grootste gedeelte tegen hadden.

Schönberg

Dag 2, Landscheid (130 km / 1850 hm)

Brr wat was het koud vannacht , zelfs de biertjes van gisteren konden daar geen verandering in brengen. Omdat het deze ochtend miezerde zijn we snel vertrokken om een dorpje verder in Marialinden koffie te gaan drinken bij de bakker.

Stuwdam Mohnsee

Dag 3, Paderborn (135 km / 1150 hm)

Vandaag beloofde een mooie dag te worden. Vanmorgen was het nog wat frisjes maar dit zou snel beter worden, het zonnetje kwam al voorzichtig tevoorschijn.

Picknick

Dag 4, schönhagen (95 km / 1500 hm)

Buiten de haan die langs onze tent stond te kraaien maakte de zon ons ook wakker. Dit zag er goed uit voor vandaag, dus snel inpakken en wegwezen.

Glibberen over modderpaden

Dag 5, grasdorf (110 km / 1250 hm)

Vanmorgen fijn wakker geworden in een droge tent. Maar de weersvoorspelling was niet al te goed voor vandaag. Want eenmaal ontwaakt uit de slaapmodus begon het te druppelen op de tent.