Il etait une fois

Herbeumont 28 september 2020

Van de weersvoorspelling kun je blijkbaar niet zomaar vanuit gaan, het zou gisteren de hele dag regenen. Echter er is geen druppel gevallen,  zelfs het zonnetje liet zich zo af en toe zien.

We zij naar Sedan geweest, hebben het kasteel gezien en voor de rest hebben we niet veel gedaan,  want hier is alles op zondag dicht inclusief de restaurants. We vonden nog een carrefour express die open was, waar we spullen hebben gehaald voor het avondeten en bereid hebben in de badkamer van het hotel. Het smaakte overigens voortreffelijk, risotto met garnalen.

Vandaag begonnen we aan de terugreis, want we hebben het uiterste puntje bereikt. Na 600 meter knepen we in de remmen voor koffie met croissantjes bij de boulangerie.

Maar goed dat we goed ontbijt hadden, want nu begon het serieuze werk. We kregen een klim voorschotelt van 7,5 km die in den beginne vrij steil was maar daarna afvlakte om op ca 500 hm te komen. We kregen er een mooie afdaling voor terug, maar dit werd wel een frisse bedoening met 8 graden. Beneden in Bouillon  waar zich een mooi kasteel bevindt, zijn we koffie gaan drinken met Belgische wafels, want ergens tijdens de afdaling hebben we de blijkbaar de grens gepasseerd.

Na de koffie kregen we een enorme kuitenbijter voor de wielen, percentages boven de 15 procent kwamen voorbij. We zaten nu echt in de ardennen,  nu ging het alleen nog maar op en neer. Telkens van die steile klimmen met idem dito afdalingen. Het gemiddelde zakte dan ook steeds verder naar beneden. 

In Cugnon verlieten we de route voor een camping in Herbeumont, er zouden er drie zijn. De laatste kilometers hiernaartoe begon het steeds harder te regenen,  tot nu toe had het alleen maar gemiezerd. De campings bleken alle drie niets te zijn, en het dorp leek wel een spookstad. Diverse winkels, hotels en restaurants bleken voorgoed gesloten. De supermarkt die er was, had uitgerend vandaag sluitingsdag: Wat nu? We hebben alle straatjes van het dorp doorgefietst, en het begon ook nog harder te regenen, toen we daar een Chambre D’hote zagen. De deur was open, en binnen bleek dat er nog een kamer vrij was,  doe die maar zeiden we.

Het avondeten hebben we er ook maar meteen bijbesteld zodat we niet meer de deur uit hoeven vandaag. Het ziet er namelijk niet naar uit dat het überhaupt nog droog wordt vandaag.