Etappe 7, Cheb (110 km / 1100 hm)

Daar we gisteren 40 km meer gefietst hadden dan gepland, hoefden we vandaag minder kilometers te maken om aan de grens van Tsjechie te geraken.

Het was afgelopen nacht zo vochtig dat de tent aan de binnenkant doorweekt was, overal hingen dike druppels condens. Daarom vanmorgen om 6.00 opgestaan om de tent open te zetten om goed door te waaien en te drogen. Om 8.00 was de tent droog om in te pakken. Alleen toen we daar mee wilden beginnen begon het ineens keihard te regenen. Dus al het werk was voor niets geweest.

Gelukkig konden we onder een afdak schuilen en hebben daar alles snel naartoe getransporteerd en hebben de spullen daar te drogen gelegd. Ondertussen hebben we ontbeten, en hebben de bui afgewacht.

Om 10.00 zijn we vertrokken naar Tsjechische grens . De route voerde eerst nog langs de weisser main tot aan Escherlich. Omdat het vandaag zondag is zijn we onderweg gestopt bij een bakker om eten in slaan voor onderweg.

Vanaf Escherlich begon de weg omhoog te lopen naar Bisschofsgrun. Toen we nog maar net waren begonnen met klimmen begon het te plenzen. Snel trokken we onze regenjassen aan en gingen snel verder over een geasfalteerde spoorlijn. Dit betekende dat de weg met zo'n 3% steeg. De spoorlijn hield net voor Bisschofsgrun op en ging meteen met 10 % omhoog tot aan het centrum. Onderweg passeerde we nog een skilift.

Na Bisschofsgrun dook de weg meteen het bos in en kwamen we op een steil bospad terecht, waar we omhoog kropen. Na een tijdje vlakte het pad gelukkig wat af en en zagen we een betonnen gevaarte op ons af komen. Toen we dichterbij kwamen bleek dit skispringschans te zijn, de Oschenkopfschanze. Toen we dit zagen kregen we ontzettend veel respect or deze schansspringers, wat is dit ontzettend stijl, en wat kijk je daar de diepte in. Net na de schans draaide de weg tussen de gigantische rotsblokken rechtsaf stijl omhoog.

Eenmaal boven bleken we op 800 meter hoogte zijn aangekomen. Door de regen was het hier slechts 10 gr. De afdaling ging over een bospad door de regen, hierdoor kregen we ontzettend koud dat we zaten te bibberen op de fiets. Bij de Fichtersee stond een schuilhut waar we halt hielden om drogere kleren aan te trekken. Nu stopte het met regenen en kwam voorzichtig het zonnetje tevoorschijn.

We vervolgde afdaling verder door het bos, maar hadden het nog steeds koud. Gelukkig stond er alweer een nieuwe klim te wachten, dus we kregen het snel zo warm, dat we weer wat kleren konden uittrekken. Eenmaal boven, zoefden we naar beneden naar ..... waar we een bankje in de zon vonden. Hier hebben we onze kleren te drogen gehangen, onze sokken uitgewrongen en het water uit onze schoenen gegooid.

Na een half uurtje waren deze weer wat droger en hebben we onze weg vervolgd.

Om 16.00 kwamen we dan aan de Tsjechische grens en hier zagen we de omgeving veranderen. De wegen zijn hier wat slechter en het ziet er hier niet zo verzorgd uit als in Duitsland. We kwamen in Cheb wat een hele mooie plaats is, met zijn vesting en aparte bouwstijl. We stopten even bij een pinautomaat om Kronen te halen.

Vanaf Cheb was het nog 10 km naar de camping. Hier hebben we ons tentje opgezet, en zijn vervolgens een origineel Pils gaan drinken.