Etappe 1,  Datteln (150 km / 250 hm)

Na onze laatste nachtrust in ons eigen bedje, zijn we na het ontbijt om 9.00 vertrokken voor de Ronde van Midden Europa. We fietsten in richting van Venlo waar we de Herongergrens overstaken.

Na goed 5 minuten hadden we al ruzie met een Duitse automobilist die vond dat hij te weinig plaats had en wij maar achter elkaar moesten gaan fietsen. Helaas voor hem hebben we natuurlijk niet zijn bevel uitgevoerd, en hem nog even toegefluisterd dat wij Wereldkampioen gingen worden.

Het eerste stuk voerde over fietspaden via Xanten, om de route op te geraakten bij Wesel. Voordat we in Wesel kwamen zijn we nog door een mooi pittoresk dorpje gefietst met kasseien. Dit was Ginderich. Daarna volgden we een kort stukje van de Rijnroute. die we overstaken bij Wesel.

Net Buiten Wesel, hebben we plaatsgenomen op een picknickplek aan de Lippe. Het zelfgebakken brood van thuis hebben we opgegeten met pindakaas (ook van thuis), daar dit voorlopig wel de laatste zal zijn. We volgde de Lippe en het Wesel-Datteln kanaal verder, op wegen die voor het grootste gedeelte uit Rolsplit bestonden in richting Haltern am See. Hier zijn we bij een supermarkt gestopt om ons avondeten in te slaan. Verder hebben we op een terras nog koffie met een gebakje genuttigd.

We verlieten Haltern am See via een natuurpark, dit is het Naturpark de Hohe mark. Hierna waren het nog enkele kilometers tot de camping. Nadat we tent hadden opgezet, zijn we snel een biertje gaan drinken op het terras. Daarna volgde zoals altijd, douchen, kleren wassen, koken, afwassen , koffie drinken en de blog bij werken.

Inmiddels is het 21.00 uur en begint het hier aardig af te koelen. Daar we vandaag toch maar weer 150 km gefietst hebben en we nog moeten wennen aan de positie, hebben we nu overal pijntjes. Dus dat wordt op tijd plat en recupereren.