Holten - Ommen 41.2 Km

 

Wat was het koud vannacht, het leek wel winter. De slaapzakken die we bij ons hadden waren zomerslaapzakken en die zijn bestemd voor nachten boven de 10 graden. Tevens is de eerste nacht op een matje toch altijd wel weer wennen, Je wordt wakker er een been of een arm slaapt en loeizwaar aanvoelt. Je draait zo'n eerste nacht heel wat af, maar al met al hebben we toch nog redelijk geslapen

Het was nog geen 7 uur, of we stonden  al voor de tent en pakten we meteen alles in. Binnen in de recreatieruimte nuttigde we ons ontbijt, en dit was wel lekker bij deze frisse temperaturen.

Na het ontbijt vertrokken we rond de klok van acht richting Ommen, want we hadden gisteren gezien dat er daar een camping zou zijn, vlak bij een stad alwaar we boodschappen konden doen.


Na 5 km begonnen we aan de Holterberg. Dit was werkelijk een prachtige route door het Sallandse Heuvelrug. Het ging de hele dag op en af met smalle uitdagende paadjes en steile klimmetjes, en veel zand.
Onderweg stopten we regelmatig bij een bankje om te genieten van de mooie natuur en de uitzichten. Vandaag stond er wel een stormachtige wind, maar die blies in de rug en dat wandelt net even iets prettiger. Er hing ook de hele tijd regen in lucht en zo af en toe miezerde het een beetje, maar dit stelde niet al te veel voor.

In Hellendoorn, na 18 km stopten we bij een bakker waar we koffie en gebakjes namen, en deze binnen opaten. Hier hebben we een tijdje gezeten voordat we weer op pad gingen. Dit deden we niet zomaar, nee, we namen nog wat gebakjes mee voor onderweg.

Na de lunch ging het richting de Lemeler berg, het hoogste punt van de Sallandse Heuvelrug. Boven op de berg waaide het stevig en liepen we snel verder naar beneden want het was nog een lange weg naar Ommen. De laatste 2 uur werd het heel zwaar, de voeten deden nu echt pijn, maar we moesten verder want er was hier niets in de buurt.

Na 40 km bereiketen we Ommen waar we naar de Jumbo strompelde voor de boodschappen. Buiten pufte we even uit om naar de camping te gaan. Dit bleken nog 2 hele zware kilometers te worden, en het werd nog zwaarder doordat het begon te regenen, en niet zomaar, nee, de miezer die we eerder hadden werd nu serieus. 

Na het inchecken werd het lastig een mooi plaatsje  te vinden, want dat werd hier lastig daar er hier niet zulke faciliteiten  waren zoals gisteren. We zetten de tent op onder een boom zodat we nog een beetje konden schuilen voor de regen. Vandaag niet binnen koken maar buiten onder de boom in de regen, en dan met het bord naar binnen in de tent.

Na het eten waren we zo moe dat we op de matjes gingen liggen en niet veel later zaten we al in dromenland, mede door het tikken van de regen op de tent.