Dag 2, Metz (170 km / 1324 hm)

Vanmorgen al vroeg, tegen half zeven opgestaan omdat ik de hele nacht heb liggen woelen, kon de slaap niet te pakken krijgen. Maar dat is normaal voor de eerste dag. Om half acht ben ik vertrokken, in richting Vianden.

De Our ben ik een paar maal overgestoken zodat ik dan weer in Duisland en dan weer in Luxemburg zat. In Luxemburg liep de route door het Mullerthal, oftewel klein Zwitserland. Het zag er nu veel beter uit met het zonnetje dan 2 jaar geleden toen het stortregende op onze weg naar Rome.

Eenmaal het dal achter me, ging het geleidelijk op en af in richting Ehnen, dit is een plaats aan de moezel vanwaar ik deze volgde tot aan Sierck-le-Bain. Daar het inmiddels al middag was heb ik hier de boodschappen gedaan voor vandaag. Een paar meter verder vond ik een bakker waar ik wat gebakjes kocht die ik tegenover in het park heb opgegeten, samen met een halve liter melk en een pot rijstepudding.

Na het eten begon meteen het zware werk, het ging meteen flink op en af door Lotharingen. Korte venijnige steile hellingen. Dit deel van Frankrijk kenmerkt zich door de uitgestrektheid en door de graanvelden. Mensen kom je hier bijna niet tegen want hier woont ja bijna niemand, evenals winkels die zijn hier niet. Gelukkig had ik flink ingeslagen.

Onderweg kreeg ik ook nog enkele stukken onverhard voor de wielen, nou ja bij ons zou men zeggen onbegaanbaar. Vele dikke stenen, moest zelfs ergens door een koeienstal en kreeg een helling voor de voeten waar ik lopend met pijn en moeite bovenkwam. Daar dit er goed in had gehakt bekeek ik in Courcelles de kaart om te kijken of er een camping in de buurt was. De dichtstbijzijnde was in Metz, maar dit bleken nog 20 km over een provinciale weg waar de vrachtwagens je van de weg af willen rijden.

Maar gelukkig heb ik de camping gehaald en heb het tentje lekker aan de moezel opgezet. Toen ik deze had staan vroeg een ander campinggast of ik trek had in een biertje, en jullie snappen wel dat ik daar geen nee op kon zeggen.

Voor morgen ziet het eerste deel er makkelijk uit, langs de moezel naar Nancy.