Etappe 6 / Ronde van Ierland Etappe 6

Met een bijna volle maan boven de zee, zijn we gisteravond als een blok in slaap gevallen. Vanmorgen werden we net voor 8 uur wakker, wat voor ons laat is. Maar geen probleem want we konden  de sleutel toch pas om 9.00 inleveren.

We volgden de kustlijn tot in Sligo, waar we bij een supermarkt stopte om de nodige calorieën en koffie op te halen. Net voor de supermarkt stond een picknicktafel waar we dit alles opaten. Na de dag van gisteren besloten we, mede hoe de benen aanvoelde om vandaag niet zo’n lange dag als gisteren te maken. Vanaf Sligo ging het naar Ox Mountains om daar de pas genaamd Ladies Brae te nemen. Boven op de pas kregen we een fraai uitzicht over het landschap.

Na de afdaling fietsten we door het dal. Dit werd een zware beproeving, daar we door een open glooiend open landschap fietsten met de wind vol op kop. Het was wel een geweldig mooi stuk waar je niemand maar dan ook niemand tegenkomt. Na dit zware stuk kregen we een lange afdaling richting Ballina, waar we halverwege stopten om een koffie te halen. Daarna zijn we een half uurtje op het bankje langs de weg gaan liggen om even bij te komen van het lastige stuk. We besloten ook meteen dat we de eerste de beste camping zouden nemen die we tegenkwamen.

Dit was, fijn voor ons slechts 10 kilometer verder. Hier hebben we Nadat we de tent hadden staan, en de was hadden gedaan, de fiets gepakt en op zoek gegaan naar de eerste de beste Pub om een Guinness te halen. Dit was in een typische Ierse pub met live Ierse muziek. Van al dat bier kregen we toch wel honger, en zijn uit gaan eten bij een Indiaas nepalees restaurant voor een pittige curry.

We moesten daarna nog 5 kilometer naar de camping fietsen, en dat viel niet mee. Het werd een gezwabber om er te komen. Slapen zal vannacht wel lukken, want we staan hier helemaal alleen op het tentenveldje.