Etappe 7 / Ronde van Ierland Etappe 7,

Vanochtend hadden we voor de verandering geen luidruchtige kinderen, zo konden we voor de veranderingen wat langer blijven liggen. We vertrokken rondt klokslag negen uur in de richting waar de wind vanaf kwam. Het was nog geen wind die je soms hebt in Zuid-Frankrijk, evengoed zwaar.

De dag zou ons door de meest aparte plekken gaan. In het begin zou het vlak zijn. Echter het ging veel op een af. Dit ging door voor een goeie 20 kilometer. Vanaf toen was het meer geleidelijk we moesten voordat we in Newport aankwamen hebben we wat gegeten en gedronken om ons voor te bereiden op wat nog zou komen.

Voordat het zover was moesten we nog door Westport, een prachtige stad met een hele steile beklimming om eruit te komen. Westport ligt ook aan de voet van de Croagh Patrick. Een pelgrimsberg waar pelgrims hun zonden inlossen. Het is best een leuk verhaal, als je zin hebt en tijd dan kun je dit ergens op internet vinden.

Na een dik uur kwamen we een berg tegen, ja een berg. Ok, het is meer een heuvel die lijkt op een berg. Er liep namelijk een beklimming naast de bergwand, excuus heuvelwand. Deze was in vergelijking met de Alpen een peulenschil. Wat achter de beklimming was nog mooier, een afdaling van je welste. Stelde niet veel voor eigenlijk een hele simpele. Wat wel opviel voordat we bij het fjord kwamen. Was dat de regen tussen de bergen in bleef hangen. Wij hadden het geluk dat we door de regen hoefden te fietsen. Eenmaal bij het fjord, waar ook geen regen meer was konden we genieten van het wonderschone landschap. Het is hier ook niet normaal groen. Daar was ook echt magistraal, het landschap hier in de regio heeft zelfs Tolkien geïnspireerd. Het is niet normaal mooi, het valt moeilijk te omschrijven in woorden hoe het eruit ziet.

Nadat we wegfietsten van het fjord, Killary Harbour, richtten we onze pijlen op de camping. Voordat we daar kwamen daalden we een klein beetje. Uiteindelijk zitten we dan ook aan de Atlantische oceaan. Helaas hebben we geen bier kunnen vinden dus zitten we in de pub aan de Guinness.