Etappe 5 / Ronde van Ierland Etappe 5

Het was vanmorgen een luidruchtige ochtend. De heren naast ons waren al om 5 uur aan het schreeuwen en al. Want ja teveel whiskey en bier helpt daar wel een beetje bij. Even goed was het fijn geweest wanneer we wat langer hadden kunnen slapen.

Alleen de vliegjes waren er nog steeds, we hebben nog nooit zo’n irritante vliegjes gehad als daar. De locatie was daarentegen prachtig. We wisten dat we vandaag ver moesten fietsen maar dat het 160 kilometer, of een echte century zou worden dat niet. Bij deze we hebben vandaag 160 kilometer gefietst en het was best goed te doen.

De route liet ons vanochtend door the rosses, een gebied met veel meren. Hierna vervolgde we onze weg naar Ardara waar we halt hielden om wat te eten. Want ja we waren om 8 vertrokken dus na een goeie 50 kilometer en twee en half uur verder mocht het wel. Vandaag was er eindelijk de dag dat de zon er goed door kwam. Na de brunch vervolgden we onze weg naar Donegal. De route ging hier zo nu en dan op en af en het liep goed door. Op een gegeven moment hadden we zelfs een brommer van vijf wielrenners voor ons rijden.

In Donegal was het tijd voor een goeie tas koffie. Op het plein was ook nog eens live muziek, het kon niet beter. Na Donegal was het bikkelen, de volgende halte zou Sligo worden. Wat we niet wisten is dat dit nog zo’n 75 kilometer verder weg zou zijn. Het mooie eraan was dat we door veel verschillende gebieden kwamen. Nog een stukje off-road of ja over het strand. De weg hield hier op dus een beetje door het zand crossen kan geen kwaad.

Na dit was het nog een beetje op en af, soms steil meestal geleidelijk. Voor we halt hielden op de camping hebben we nog een tussenstop gedaan in Bundoran. Hier hebben nog wat gegeten om de tank te vullen. Want de camping was van uit hier nog een goeie 40 kilometer. Eenmaal op de camping met een mooi uitzicht was het tijd om een bij te komen. Rustig zitten genieten van de zon, want ja ondertussen zijn we toch goed verbrand. Is het tijd om te koken, vanavond eten we rijst.