Etappe 10 / Ronde van Ierland

Wat hebben we weer een goeie nacht gehad het regenden zo nu en dan. Niet zo als pas waar het stormde. Konden we zonder een probleem de tent inpakken. Echter toen we naast ons keken waren Jan en Els al vertrokken.

Onderweg naar de campingkeuken kwamen we hen weer tegen. Ze waren het ontbijt aan het eten. We kunnen ze geen ongelijk geven, we hebben het zelfde gedaan. Een goed ontbijt is belangrijk want je weet nooit wat de dag je brengt.

Nadat we hadden ontbeten vertrokken we in de richting van Ennistimon hier gingen we rechtsaf om de hele tijd op en af te gaan. Onderweg kwamen we Jan en Els voor de laatste keer tegen. We zeiden gedag en vervolgden onze eigen weg. Het zou nog een helse rit worden naar Kilmihil waar we bij de kerk onze brunch hebben op gegeten.

Na de brunch was het tijd om naar de ferry te gaan. We moeten de Shannon over. Met wat geluk hebben we de boot nog op tijd gehaald. Beetje onderhandelen daargelaten konden we mee. Op het water hebben we nog springende dolfijnen gezien.

Toen we van de ferry afkwamen kon de hel beginnen. Vlakke wegen en veel wind. Meer hoeft er niet gezegd te worden. Totdat Dennis de bocht naar links naam en de pedaal afbrak. Met een geluk bij een ongeluk heeft hij een lift gekregen naar het volgende dorp. Vanuit daar was het nog tien kilometer naar de camping. Dit is allemaal gefietst met één been.

Voordat we bij de camping kwamen zijn we nog bij de fietsenmaker geweest voor nieuwe pedalen. Want ja met één pedaal kom je niet ver.