Etappe 2 part 1 / Ronde van Ierland Etappe 2

Het was gisteren nog een hele tijd onrustig op de camping. We stonden temidden van vele tenten en het was een drukte van jewelste. Daar we een hele dag fietsen in de benen hadden zijn we zonder problemen in slaap kunnen geraken. Vanmorgen om half 7 was het onze beurt om kabaal te maken met het afbreken van de tent. Nog even koffie zetten, ontbijten en om 8 uur waren we klaar om te vertrekken.

Het miezerde in het begin nog een beetje, maar daar hadden we weinig last van omdat er eerst serieus geklommen moest worden. We fietsen als het ware door een groene tunnel, want vele wegen bestaan hier uit dichtbegroeide bomen en struiken. Langs de zijkant van weg staan allemaal opgestapelde stenen als muurtjes.

Na een tijdje verlieten we de groene tunnels en kwamen we in de open weiden en kregen we een prachtige kijk op de Wicklow Mountains, voor zo ver dit mogelijk was door de laag hangende bewolking. Toen deze eenmaal oplosten en er ook nog voorzichtig een zonnetje te voorschijn kwam werd het adembenemend. Buiten de lange steile klimmen kregen we ook snelle afdalingen voor de wielen.

In Enniskerry hielden we halt voor een koffiebreak met Apple pie. Nu konden we beginnen aan de laatste kilometers naar Dublin. Hiervoor moest er nog een keer serieus geklommen worden, maar daarnaar was het alleen nog maar in dalende lijn naar Dublin. We fietsen door de voorsteden met de vele stoplichten en rotondes. Maar men heeft hier voor de fietser veel respect en geeft deze dan ook alle ruimte.

Dublin hebben we snel even verkent omdat er hier niet echt veel te zien is overdag, Het is geen mooie stad, maar het moet wel een bruisende stad zijn. Hiervoor hebben we de tijd niet, want moesten naar het station om de trein naar Belfast te nemen. De trein zal rond een uur of vijf arriveren in Belfast, en dan moeten we op zoek voor een slaapplek voor vanavond.