Dag 1 / Ronde van Ierland ( 130 km / 1400 hm)

Vanochtend was het eindelijk zover, de fietsreis kon beginnen.
Na twee dagen reizen en twee ferry's later. De laatste naar Ierland was wel echt groot en luxueus tegenover een vliegtuig.


We vertrokken vanmorgen om 7:45 voor iedereen in Nederland we vertrokken om 8:45. Met een zonnetje vertrokken we vanuit Rosslare over slechte wegen voor de groene ronde van Ierland. In het begin koste het linkse fietsen op de weg heel veel energie, want hij iedere kruising of rotonde blijft het opletten, om niet weer rechts te gaan fietsen. Met de wind lichtelijk in het voordeel ging het door een groen glooiend landschap met niet te veel klimwerk in het begin. Naarmate we meer in de buurt kwamen van de uitlopers van de Wicklow Mountains kregen we wat meer serieuze klimmen te verwerken met zo af en toe een kuitenbijter. Hier begon ook de zon plaats te maken voor een grijze lucht, en niet veel later begon het dan ook te miezelen. Dit was een regen waar je niet meteen doornat van wordt, maar de temperatuur daalde meteen een paar graden waardoor we dan toch maar de regenjas aan deden.

Onze eerste tussenstop was pas om 11 uur in Kiltealy. Hier hebben we bij de plaatselijke super/café gegeten en koffie gedronken. Eigenlijk was het gewoon een pub waar we zaten. Het was 11 uur en er zaten al twee mensen goed aan de Guinness. Konden bijna het verschil niet merken met Polen. Nadat de magen weer gevuld waren met cheddar en ham. Konden we verder.

We volgden de route door plaatsen als Bunclody, moeten zeggen dat hier niet zoveel te zien was. Het landschap daarentegen werd er alleen mooier op. De klimmetjes werden nog steiler de afdalingen gingen sneller. Uiteindelijk na enige tijd kwamen we aan in Aughrim waar we een cola kochten en dronken deze in het park aan het water. Ergens in Aughrim zou een rode deur moeten staan, deze hebben we niet kunnen vinden waarschijnlijk is deze zwart geverfd.

Vanuit Aughrim vervolgden we onze reis naar Rathdrum. Onderweg kwamen we langs bij de meetings of the waters. Voor de kenners onder ons dit is van Thomas Moore. Dit is de plek waar hij kwam om inspiratie op te doen, wij begrepen wel waarom. Hier was een mooi park en veel historie te zien van deze dichter. Na zo'n 7 kilometer kwamen we aan in Rathdrum vanuit the meetings of the waters. Echter was er hier nog een hele steile klim.

We kwamen na 130 kilometer eindelijk aan op de camping. Vandaag eten we geen fish and chips. Nee vandaag eten we pasta. Alleen voor deze pasta konden we terug het dorp in naar de supermarkt. Dit was nog een héle steile klim, maar met de boodschappen ging het dan weer hard bergaf. Na het eten begon het weer te regenen en zijn we maar vroeg de tent in gedoken om van getik van de regen te genieten.