Dag 8, Falcade ( 85 KM / 3125 HM)

Gisteravond nog een plekje kunnen vinden in een natuurgebied onder de bomen, heb ik het tentje opgezet op een rotsblok, tussen de loslopende koeien en paarden.

Het was wel heel benauwd, en vannacht brak dan ook een hevig onweer los, maar dit zorgde niet veel voor afkoeling. Om 6 uur vanmorgen begon ik met inpakken om niet veel later meteen weer te gaan klimmen. In 12 km moesten 850 hm overwonnen worden. Eenmaal boven vond ik een gasthoff waar ik een een cappuccino met apfelstrudel bestelde. Want onderweg was ik weer vele appelgaarden gepasseerd. Op het toilet heb ik me nog even verfrist want dat was wel nodig na zo plakkerige nacht. Eenmaal weer op de fiets bleek dat ik nog lang niet boven was, het liep nog door tot 1380 hm. De berg bleek ook een naam te hebben Mont San Pietro.

Gelukkig had ik het lastige al gehad wat volgde was een korte afdaling naar Pontanova, waar het rechtaf ging langs de Welshnofer bach, naar de gelijknamige plaats . De weg liep steeds een beetje smerig op. in het dorp begon dan de klim naar de Passo Di Castelunga (1753 hm), in het begin ontzettend steil met stukken tegen de 14 %, maar gaandeweg werd het iets vlakker. Het is wel een ontzettende drukke weg, en de reden daarvoor is dat je een paar kilometer voor de top het meer, Carezza  passeert met een fantastisch uitzicht op de Dolomieten. Net voor het meer stond zelfs een file. Het is dat ik de fiets niet alleen achter wilde laten, anders was ik ook even een stukje naar beneden gegaan voor zo'n prachtige foto.Voordeel van deze klim is dat deze de hele tijd door het bos gaat, zoals vele beklimmingen hier.

Net voor de top vond ik een rustige picknickplaats en heb daar de nodige calorieën weer naar binnen gewerkt. De afdaling naar Moena, een echt wintersportplaats ging eerst over de brede weg tussen de bomen, en later kwam er een fietspad aan de pas langs de rivier de Avisio om aan de voet van de Passo Di San Pellegrino te beginnen.

Vanuit Moena een klim van 12 km om bijna 800 hm te maken om uiteindelijk op 1918 hm uit te komen. in deze zaten wat steile stukken, maar over algemeen een loper. Alleen mijn benen waren op, dus het werd een zware klim voor mij. Maar eenmaal boven ben je dit weer snel vergeten en kun je aan de afdaling naar Falcade beginnen. Boven had ik al gezien dat daar een camping is, dus snel naar beneden zodat ik nog voor 4 uur op de camping ben, en is deze hopelijk nog niet vol.

Wat was ik blij dat ik deze klim niet van deze kant hoefde te doen, dit was echt steil, 18% gaven de borden aan, en de haarspeldbochten waren duizelingwekkende steil. Onderweg wel nog een mooi uitzicht gekregen op Falcade. Beneden vond ik de camping waar een groot feest aan de gang was, en hadden ze gelukkig nog een plekje vrij aan het uiteinde van de camping. Moest ik nog een keer een Berg op, maar ik kreeg wel een mooi plekje toegewezen. Voor te douchen heb ik 2 muntjes gehaald om het zweet van de afgelopen dagen eens goed eraf te schrobben. De kleren heb ik een hele tijd in de week gezet totdat het water zwart zag. Maar nu ruiken ze dan ook weer fris. Voor vanavond nog op zoek voor wat te eten, maar dat zal wel lukken want hier zijn zat mogelijkheden ter plaatse.