Dag 8, Obrimont (150 km / 1675 HM)

Deze morgen werden we wakker door het gekraai van de kraaien. Op de camping waren ook twee andere fietsers aanwezig. Maar deze waren om 7 uur al vertrokken.

Das wat anders dan pas om 9 uur vertrekken. Eenmaal vertrokken fietsten we langs de Alzette richting Luxemburg stad. We kwamen niet in het centrum maar we fietsten langs de ommuring van de stad. Dan is Luxemburg toch een mooie stad om te zien.

Na Luxemburg leidde de Sauer ons de weg richting Ingeldorf waar we ineens landinwaarts moesten. Dat was het vlakke fietsen weer voor vandaag. Eerst ging het geleidelijk aan, daarna moesten we klimmen naar een goeie 500 meter. Zo ging het door totdat we bij de Belgische grens aankwamen.

Maar voordat we België in fietsten moesten we eerst nog een cote van 13 procent omhoog fietsen over glad asfalt. Eenmaal bij de grenspaal was het gedaan met de mooie wegen. Nu kregen we de bekende Belgische wegen, slecht en hobbelig. Het was vandaag zo dat het leukste gedeelte nog moest komen.

Onderweg waren nergens supermarkten te bekennen. We reden op onze reserves, voor zover we die nog hebben. Voordat we eindelijk bij een supermarkt aankwamen moesten we nog richting de 570 meter klimmen. Dalen en weer richting de 530 meter. Uiteindelijk vonden we een supermarkt. Deze kwam op het goede moment. Want de lucht werd zo zwart dat de regen niet uit kon blijven. Dus toen het buiten aan het regenen was waren wij aan het winkelen. Eenmaal weer buiten was het al tegen zessen, tijd om een camping te zoeken. De camping was in de buurt. We hoefden niet nog eens 10 kilometer te fietsen. Bovendien ligt de camping in een prachtig landschap. Onze tent staat op een unieke locatie met een schitterend uitzicht.