Dag 4, Tortequesne (165 KM / 1500 HM)

Vanochtend regende het nog steeds, dit was met slapen wel aangenaam, niet dat slapen een probleem is na een fles wijn.

Tevens was de wind aangewakkerd tot stormachtig. Tegen achten stopte de regen en zijn we eerst gaan ontbijten zodat de tent kon drogen. Om 9.00 stapte we op de fiets om zuidwest waarts te fietsen. We kwamen amper vooruit zo hard waaide het langs de kust op weg naar Boulogne sur Mer.

Niet veel later begon het te regenen en draaiden we landinwaarts, maar de wind bleef stormachtig. Af en toe kregen we een rukwind te verduren die ons van de weg wilde afblazen. Alsof dit nog niet alles was kregen we bij Doudeauville een flinke kuitenbijter voor de kiezen met een stijgingspercentage van tegen de 10%. Eenmaal boven kwamen we op een open vlakte waar de wind vrij spel had en deze wilde ons van de weg hebben. Gelukkig hadden we 20 tot 25 kilo extra bij ons, gelijkaardig als men vroeger een extra gewicht in de achterbak van de auto legde voor een betere wegligging.

Net voor Montreuil draaiden we oostwaarts. Wat betekende dat we de wind schuin vanachter kregen en dat fietste een heel stuk makkelijker, de snelheid ging meteen boven de 30. In Montreuil gingen we naar de bakker voor een vers stokbrood , wat we even later langs de weg in een bushokje op gingen eten. Hier zaten we uit de wind, in de zon, want het was inmiddels gestopt met regenen. We maakten een cappucino zette onze stoeltjes inelkaar, trokken de schoenen uit om deze te laten drogen in de zon en genoten van de lunch met een Sauchon avec pommes toe.

Na de lunch trokken we verder door de 7 valleien route en volgde we de rivier Canche. Het ging wel de hele tijd op en af. Naar boven werden we geblazen, konden we ook eens ervaren hoe het voor een electro fietser moet zijn. We fietste van het ene mooie dorpje naar het andere, todat we bij Arras kwamen. Vanaf hier fietsten we over een onverhard jaagpad van het scarpe kanaal. Dit volgde we tot Rouex, waar we afsloegen richting Tourtequem voor de camping voor vandaag. Eerst moetsen we nog naar een dorpje verderom inkopen te doen en vervolgens weer terug. Al met al hadden we vandaag weer 170 km gefietst.