Zuidlaren - Groningen 22  Km

Weer goed geslapen vannacht, slaapt toch wel iets comfortabeler dan een tent. Een ander bijkomend voordeel was dat het vannacht was beginnen regenen en het volgens buienradar zou het vandaag de hele dag regenen. Mazzel voor ons , de route naar Groningen zou maar 20 km zijn.

In de stromende regen en zonder ontbijt vertrokken we richting Groningen. We zouden onderweg wel iets gaan eten. Maar na 200 meter vonden we een banketbakker waar we gebakjes haalden voor onderweg.

Het duurde nog geen uur voordat we zeiknat waren van de regen. De wegen hier veranderen van zandpaden in modderpaden, wat zo af en toe voor hachelijke situaties zorgde.  Het was continu uitkijken dat we niet onderuit gingen. We passeerden onderweg nog langs een heuse wietplantage, allees legaal natuurlijk.

Midden in het bos vonden we een pannenkoekenhuisje, en nee ,niet die uit het sprookje maar een waar ze warme chocomel verkochten. Geen warme chocomel voor mij , maar gewoon koffie. We hebben geprobeerd om nog iets op te warmen maar dit lukte niet, alles bleef nat. In het begin is dit vervelend en koud maar na 15 minuten voel je dit niet meer en is het gewoon blijven lopen en niet meer gaan stil gaan staan.

het laatste stuk naar Groningen liepen we door de regen langs het water in richting van het station. Om half drie arriveerden we bij het Pension voor de nacht, maar we konden pas inchecken na 4 uur.
Met onze natte kleren zijn we toen een bar binnengestapt en hebben we ons daar een beetje opgewarmd en opgedroogd vergezeld van een drankje om de tijd vol te maken tot 4 uur.

Om klokslag 4  uur checkten we in om te kunnen gaan douchen, want dat is iets wat je dan wel nodig hebt na zo’n dag. Alleen hadden we geen droge kleren bij ons dus moesten we weer de natte kleren aan, maar het duurde niet lang voordat ze weer droog werden.

Voor het eten gingen we de stad in en hebben een leuk restaurant gevonden om te eten. Na het eten zijn wat nog wat gaan drinken onder de Martinitoren. Het regende nog altijd , het was deze dag nog geen minuut droog geweest. Hopelijk hebben we morgen op onze laatste dag beter weer.