Ommen - Anerveen 31.2 Km

 

Afgelopen nacht veel beter geslapen dan de nacht ervoor. Zonder ontbijt vertrokken we nog voor 8 uur, voor een rustiger dagje, vandaag geen 40+ kilimeter maar volgens planning ca 25 kilometer.

Een paar kilometer verder vonden we een picknickplaats in het bos uit de wind waar we water kookten voor de koffie en thee en we ons ontbijt nuttigden.

Na het ontbijt wandelde we langs de vecht met een paar tussenstops naar Hardenberg. Hier zochten we voor een Café of restaurant voor koffie, maar daar het zondag was alles gesloten. Dan maar bij de supermarkt naar binnen voor de lunch. Hier hebben we ook meteen het eten voor vanavond meegenomen daar er verder niets meer op onze weg zou liggen. Deze hebben we opgegeten ergens op het plein aan een tafeltje van een gesloten restaurant.

Na de Lunch begon het zonnetje weer voorzichtig tevoorschijn te komen, maar de tocht van gisteren hakte er toch nog stevig in. Het bleken nog lange kilometers te worden om uiteindelijk op de camping te geraken in Gramsbergen. In plaats van 25 km bleken het uiteindelijk toch weer 30 te zijn.

Op de camping vonden we een mooi plaatsje uit de wind in de zon, waar we nog lange tijd languit van de zon hebben kunnen genieten alvorens aan het avondeten te beginnen.

Tijdens het eten besloten we om morgen een soort van halve rustdag te gaan nemen, maar dan niet door niet te gaan wandelen, maar door te gaan overnachten bij een B&B. We vonden er een in Dalerveen, dat zou ca 20 km wandelen zijn.  We kunnen morgenvroeg dus uitslapen want we hebben morgen niet zo”n lange wandeling voor de boeg, en we hoeven geen tent op te zetten.

Rond 22 uur zijn we de slaapzakken op gaan zoeken voor de nacht en de aankomende regen.